Národný inštitút vzdelávania a mládeže

Hľadáme nového delegáta UNECE ESD Youth Platform (Mládežníckej platformy Riadiaceho výboru pre výchovu k udržateľnému rozvoju Európskej hospodárskej komisie Organizácie Spojených národov).

Zaujíma Ťa téma vzdelávania pre udržateľný rozvoj, máš skúsenosti alebo znalosti v tejto oblasti a chceš reprezentovať Slovensko na medzinárodnej úrovni?

Európska hospodárska komisia OSN (UNECE) otvára možnosť pre mladých ľudí, aby sa zapojili ako delegáti/delegátky svojich krajín do Mládežníckej platformy Riadiaceho výboru pre výchovu k udržateľnému rozvoju Európskej hospodárskej komisie OSN (UNECE ESD Youth Platform). Pýtaš sa o čo sa jedná?

V rámci Vzdelávania pre udržateľný rozvoj Európskej hospodárskej komisie OSN (UNECE ESD) existuje Riadiaci výbor, ktorý okrem iného dohliada na napĺňanie Stratégie EHK OSN pre výchovu k udržateľnému rozvoju. Mládežnícka platforma UNECE ESD je jej poradným orgánom a oficiálnym mechanizmom na zapojenie mládeže do štruktúr Riadiaceho výboru UNECE ESD. Radí jej ohľadom všetkých aspektov týkajúcich sa mladých ľudí a podpory ich zapojenia do implementácie aktivít ESD.

A táto mládežnícka platforma práve teraz hľadá nových reprezentantov alebo reprezentantky na obdobie rokov 2022 – 2023. Ako zástupkyňa alebo zástupca v Mládežníckej platforme UNCECE ESD  tak budeš hlasom mladých ľudí zo Slovenska (alebo tvojej organizácie) na pôde UNECE a môžeš prispieť k ďalšiemu smerovaniu vzdelávania pre udržateľný rozvoj.

Koho hľadáme?

Čo ti to prinesie?

Viac informácií:

V prípade záujmu prosíme o zaslanie motivačného listu a krátkeho štruktúrovaného životopisu, najneskôr do utorka 12. júla 2022 na roland.matas@iuventa.sk. V liste prosíme popíšte aj to čo vás zaujíma na vzdelávaní pre udržateľný rozvoj, prípadne aké skúsenosti máte v tejto oblasti. V životopise nezabudnite uviesť tiež akékoľvek neformálne alebo dobrovoľnícke aktivity. V prípade ak zastupujete nejakú mládežnícku organizáciu, tak prosíme tiež uveďte túto informáciu v motivačnom liste. Do predmetu emailu napíšte “Mládežnícky delegát UNECE ESD”.