Národný inštitút vzdelávania a mládeže

Mladí fyzici v Rakúsku

V dňoch 7.4.2022 – 9.4.2022 vyslala IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže partiu troch mladých fyzikov na Rakúsky turnaj mladých fyzikov. Slovenská delegácia nás bola reprezentovať v zložení:

Na pomerne veľmi mladý a nový tím, sa reprezentantom veľmi dobre darilo a obsadili po troch kolách turnaja skvelé 5. miesto. Turnaja sa zúčastnilo 12 tímov z Rakúska, Slovenska, Slovinska, Maďarska, Nemecka a z Gruzínska.

Počas bohatého kultúrneho programu Otváracieho ceremoniálu, prišlo aj k rozlosovaniu tímov do skupín. Slovenský tím bol v skupine s Nemeckom a Gruzínskom. Po prvom kole fyzboja sme obsadili priebežné šieste miesto a naši súperi v skupine prvé a štvrté miesto. Po druhom kole sme sa posunuli na piate miesto, ktoré  nám zostalo aj po treťom kole. Avšak podľa záverečnej výsledkovej listiny je jasné, že konkurencia bola veľká a napriek tomu že sme spomedzi tímov v skupine obsadili najnižšie miesto, tak nám na Nemcov chýbalo len 0,9 bodu a víťazný tím z Gruzínska každým ďalším kolom len potvrdzoval svoje umiestnenie.

Reprezentanti sa na Slovensko vrátili plní zážitkov a skúseností, ktoré určite využijú vo svoj prospech na blížiacom sa Celoštátnom kole Turnaja mladých fyzikov, ktoré sa bude konať v Košiciach 26.4.2022 – 29.4.2022.

Veríme tomu, že po nazbieraných skúsenostiach z Rakúskeho turnaja, budú útočiť o miestenky na Medzinárodný turnaj mladých fyzikov (IYPT) ktorý sa bude konať v Rumunskom Temešvári v dňoch 15.7.2022 – 23. 7. 2022.

Ďakujeme našim súťažiacim za skvelú reprezentáciu a prajeme všetkým veľa šťastia na Celoštátnom kole Turnaja mladých fyzikov.

Slovenská delegácia na Rakúskom turnaji mladých fyzikov
Rakúsky turnaj mladých fyzikov
Slovenská delegácia počas súťaže