IUVENTA / Novinky IUVENTA / TLAČOVÁ SPRÁVA: OCENENIE PRE ĽUDÍ SO SRDCOM NA DLANI 2017

TLAČOVÁ SPRÁVA: OCENENIE PRE ĽUDÍ SO SRDCOM NA DLANI 2017

27. 11. 2017

TLAČOVÁ SPRÁVA: OCENENIE PRE ĽUDÍ SO SRDCOM NA DLANI 2017

Bratislavské dobrovoľnícke centrum bude v decembri opäť oceňovať tých, ktorí to najmenej čakajú. Ocenenie Srdce na dlani je jednou z možností ako upozorniť na výnimočnosť a nepostrádateľnosť dobrovoľníkov a dobrovoľníčok - ľudí, ktorí venujú svoj čas, schopnosti a vedomosti v prospech iných bez nároku na odmenu.

Slávnostné udeľovanie regionálnych ocenení Srdce na dlani 2017, sa bude konať 7. decembra 2017 v Koncertnej sieni Dvorana VŠMU pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov, ktorý sa celosvetovo oslavuje 5. decembra a tiež Medzinárodného dňa koordinátorov dobrovoľníkov. Podujatie sa bude konať pod záštitou primátora hlavného mesta SR Bratislavy, Iva Nesrovnala. Tohtoročné slávnostné udeľovanie ocenení bude prepletené umením. Samotné ocenenia vytvoril jeden z najoriginálnejších slovenských súčasných výtvarníkov Erik Binder. Svoju podporu dobrovoľníkom a dobrovoľníčkam príde vyjadriť tanečná skupina Credance a hudobní hostia Batatimba al stars a Branislav Gumik Guzma world music. Čerešničkou na torte programu bude detský bubenícky orchester Tortolla drum so speváckou hosťkou Petrou Humeňanskou.

„Tento rok bolo podaných až 38 nominácii, čo svedčí o tom, že organizácie, ktoré mali možnosť nominovať, si svojich dobrovoľníkov skutočne vážia“ hovorí Soňa Tatić, projektová koordinátorka BDC. V deviatich kategóriach boli ocenení: Eva Masarovičová_Dom Quo Vadis (Dlhodobá dobrovoľnícka pomoc organizácii), Katrína Gazdíková_Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska a Bratislavská arcidiecézna charita (Dobrovoľníctvo v sociálnej oblasti), Gabriela Džuganová_DS Vŕba (Dobrovoľníctvo v oblasti zdravotníctva), Dušan Oravský_OZ Všestranko (Dobrovoľníctvo v prospech životného prostredia), Gabriela Mihalovičová_Národný Trust, n.o. (Dobrovoľníctvo v oblasti kultúry), Agáta Karčová_Mareena (Dobrovoľníctvo v oblasti vzdelávania), Projekt Výchova_Výcviková škola pre vodiace a asistenčné psy (Dobrovoľnícky projekt roka), Mestská časť Ružinov (Podpora dobrovoľníctva), Matúš Jarolín_Future Generation Europe (Koordinátor/ka dobrovoľníkov/čok).

Bratislavské dobrovoľnícke centrum (BDC) začalo svoju činnosť v roku 2013. Jeho hlavným cieľom je zapájať obyvateľov Bratislavy a Bratislavského kraja do aktivít v prospech mesta, regiónu a ľudí, ktorí to potrebujú a učiť organizácie, ako s dobrovoľníkmi pracovať.

Kontakt:

Gabriela Podmaková