Národný inštitút vzdelávania a mládeže

Školenie „Kľúč od inklúzie“

Školenie „Kľúč od inklúzie“

Školenie „Kľúč od inklúzie“

Národná agentúra programu Erasmus+ pre oblasť mládeže a športu (IUVENTA) realizovala v dňoch 2.6.2022 – 5.6.2022 úspešné školenie na tému kľúč od inklúzie.

Školenie bolo určené pre organizácie pracujúce so zdravotne znevýhodnenou mládežou, ktoré nemajú dostatočné skúsenosti s programami Erasmus+ a Európsky zbor solidarity a chceli by sa zapojiť.

Cieľom školenia bolo zvýšiť povedomie pracovníkov s mládežou o možnosti realizácie inkluzívnych projektov. Okrem iného mali účastníci školenia možnosť spoznať, ako pracujú iné organizácie s mladými ľuďmi so znevýhodnením.

Zároveň dostali možnosť zoznámiť sa s rôznymi inkluzívnymi nástrojmi, metódami a prístupmi, ktoré môžu pomôcť prekonávať prekážky spojené so začleňovaním mladých ľudí so znevýhodnením nie len do projektových aktivít, ale aj do bežného života.

Školenia sa mohli zúčastniť pracovníci s mládežou, ale aj samotní mladí ľudia so znevýhodnením, s ktorými pracovníci s mládežou pracujú.

Ak vás zaujala téma a forma školenia a radi by ste sa na niečo podobné prihlásili, tak v septembri, konkrétne od 22.9.2022 do 25.9.2022, sa uskutoční druhá fáza školenia, na ktorú vás srdečne pozývame. V druhej fáze školenia by sme radi účastníkov previedli celým procesom od podávania žiadosti až po ukončenie projektu. 

Školenia sa môžu opäť zúčastniť pracovníci s mládežou, ale aj samotní mladí ľudia, s ktorými ako organizácia pracujete. Prihlásiť sa môžete už teraz na tomto linku.

Prihlasovanie je otvorené do 4.9.2022.

Tešíme sa na Vás.