Národný inštitút vzdelávania a mládeže

Výzva na mládežníckeho delegáta/mládežnícku delegátku SR pri OSN 2022/2023

NIVAM – Národný inštitút vzdelávania a mládeže v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR, Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a Informačnou službou OSN (UNIS) Viedeň hľadá výnimočného mladého človeka na pozíciu:

 MLÁDEŽNÍCKY DELEGÁT/ MLÁDEŽNÍCKA DELEGÁTKA SLOVENSKA pri OSN

Poslaním programu Mládežnícky delegát/Mládežnícka delegátka Slovenskej republiky pri Organizácii Spojených národov ďalej (ďalej MD SR OSN) je reprezentácia slovenskej mládeže na pôde OSN, zastupovanie záujmov slovenskej mládeže na globálnej úrovni, propagácia a napĺňanie Agendy 2030. Následné šírenie povedomia o fungovaní OSN, cieľoch udržateľného rozvoja medzi slovenskou mládežou a možnostiach mládeže zapájať sa do fungovania OSN.

Počas jedného roka zohráva mládežnícky delegát/mládežnícka delegátka aktívnu úlohu na medzivládnych rokovaniach, kde zastupuje hlas mladých ľudí a zúčastňuje sa na národných aktivitách. Po uplynutí funkčného obdobia poskytuje podporu pre novo vybraného delegáta/vybranú delegátku a je začlenený/á do alumni siete mládežníckych delegátov/delegátok SR pri OSN.

Program MD SR OSN je spoločnou aktivitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a Informačného centra OSN vo Viedni (ďalej UNIS Viedeň), ktorý implementuje NIVAM – Národný inštitút vzdelávania a mládeže (ďalej NIVAM).

Úlohy a aktivity:

Formálne kritéria výberu:

Výberový proces

Ak máte skvelý program, ktorý by mohol pomôcť mládeži na Slovensku v niektorej z oblastí Agendy 2030 a vlastnosti, ktoré sú nevyhnutné na jeho úspešné uskutočnenie, tak neváhajte a prihláste sa vyplnením dotazníka najneskôr do stredy 3. 8. 2022, 23:59 (SEČ) na tejto adrese: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvhrR_p6mkZMGifwCQI-V3fGEfa1-8whn6sbbkYf0JvwTFAw/viewform a zaslaním Vášho štruktúrovaného životopisu v slovenskom jazyku na emailovú adresu: roland.matas@iuventa.sk.

Výberové konanie je dvojkolové. Vyzývatelia zrealizujú výber na základe doručených podkladov. Postupujúci kandidáti budú pozvaní do druhého kola na osobný pohovor pred komisiou zloženou zo zástupcu MŠVVaŠ SR, MZVaEZ SR, UNIS Viedeň, NIVAM-u a predchádzajúcej mládežníckej delegátky a/alebo delegáta SR pri OSN. Pohovory sa uskutočnia v pondelok 22. 08. 2022 na Karloveskej 64 v Bratislave.


[1] Od delegáta/delegátky je požadované úplné a platné očkovanie proti COVID-19. V opačnom prípade vstup do USA nie je možný. Zároveň je možné, že sa podujatie z dôvodu epidemiologickej situácie uskutoční dištančne.