NovinkyPráca s mládežou

Hľadáme nového delegáta UNECE ESD Youth Platform (Mládežníckej platformy Riadiaceho výboru pre výchovu k udržateľnému rozvoju Európskej hospodárskej komisie Organizácie Spojených národov).

Zaujíma Ťa téma vzdelávania pre udržateľný rozvoj, máš skúsenosti alebo znalosti v tejto oblasti a chceš reprezentovať Slovensko na medzinárodnej úrovni?

Európska hospodárska komisia OSN (UNECE) otvára možnosť pre mladých ľudí, aby sa zapojili ako delegáti/delegátky svojich krajín do Mládežníckej platformy Riadiaceho výboru pre výchovu k udržateľnému rozvoju Európskej hospodárskej komisie OSN (UNECE ESD Youth Platform). Pýtaš sa o čo sa jedná?

V rámci Vzdelávania pre udržateľný rozvoj Európskej hospodárskej komisie OSN (UNECE ESD) existuje Riadiaci výbor, ktorý okrem iného dohliada na napĺňanie Stratégie EHK OSN pre výchovu k udržateľnému rozvoju. Mládežnícka platforma UNECE ESD je jej poradným orgánom a oficiálnym mechanizmom na zapojenie mládeže do štruktúr Riadiaceho výboru UNECE ESD. Radí jej ohľadom všetkých aspektov týkajúcich sa mladých ľudí a podpory ich zapojenia do implementácie aktivít ESD.

A táto mládežnícka platforma práve teraz hľadá nových reprezentantov alebo reprezentantky na obdobie rokov 2022 – 2023. Ako zástupkyňa alebo zástupca v Mládežníckej platforme UNCECE ESD  tak budeš hlasom mladých ľudí zo Slovenska (alebo tvojej organizácie) na pôde UNECE a môžeš prispieť k ďalšiemu smerovaniu vzdelávania pre udržateľný rozvoj.

Koho hľadáme?

  • Mladý človek do 30 rokov (do 35 rokov, v prípade že reprezentuješ mládežnícku organizáciu)
  • Máš vedomosti a/alebo silný záujem o oblasť výchove k udržateľnému rozvoju (Education for Sustainable Development, ESD)
  • Máš silné väzby na mladých ľudí na Slovensku alebo v organizácií, ktorej si členom/členkou a máš schopnosti hľadať podnety od mladých ľudí pre implementáciu ESD stratégie
  • Môžeš venovať 5-10 hodín za mesiac práce v rámci platformy a máš záujem podporovať projekty a aktivity týkajúce sa ESD (jedná sa o nehonorovanú pozíciu)
  • Máš možnosť sa do štruktúr mládežníckej platformy zapojiť na 1 rok (do júla 2023)
  • Vieš plynule komunikovať anglicky slovom a písmom

Čo ti to prinesie?

  • Staneš sa mládežníckym delegátom/mládežníckou delegátkou pri Riadiacom výbore UNECE ESD
  • Zistíš, ako funguje OSN zvnútra
  • Príležitosť prispieť k smerovaniu regionálnych politík týkajúcich sa výchovy k udržateľnému rozvoju
  • Možnosť vytvárať a realizovať projekty zamerané na výchovu k udržateľnému rozvoju
  • Možnosť zúčastňovať sa oficiálnych podujatí týkajúcich sa výchovy k udržateľnému rozvoju
  • Možnosť spolupracovať s relevantnými (medzinárodnými) aktérmi/aktérkami a organizáciami

Viac informácií:

V prípade záujmu prosíme o zaslanie motivačného listu a krátkeho štruktúrovaného životopisu, najneskôr do utorka 12. júla 2022 na roland.matas@iuventa.sk. V liste prosíme popíšte aj to čo vás zaujíma na vzdelávaní pre udržateľný rozvoj, prípadne aké skúsenosti máte v tejto oblasti. V životopise nezabudnite uviesť tiež akékoľvek neformálne alebo dobrovoľnícke aktivity. V prípade ak zastupujete nejakú mládežnícku organizáciu, tak prosíme tiež uveďte túto informáciu v motivačnom liste. Do predmetu emailu napíšte “Mládežnícky delegát UNECE ESD”.

Súvisiace články
Novinky

Súťažné úlohy a riešenia 2023/2024

1 min. čítania
Upozornenie: Materiály umiestnené na tejto stránke sú určené pre žiakov, pedagógov a iných záujemcov. Ich komerčné využitie a zverejňovanie na ďalších internetových stránkach…
Novinky

Súťažné úlohy a riešenia 2023/2024

1 min. čítania
Upozornenie: Materiály umiestnené na tejto stránke sú určené pre žiakov, pedagógov a iných záujemcov. Ich komerčné využitie a zverejňovanie na ďalších internetových stránkach…
NovinkyPráca s mládežou

ECOSOC YOUTH FORUM 2023

5 min. čítania
Michal Salíni, Mládežnícky delegát SR pri OSN, sa zúčastnil Mládežníckeho fóra – ECOSOC 2023. Z tejto aktivity sme pre vás spísali menší…